Els texans de Catalunya

Texas es caracteritza per tenir alhora un fort sentiment nacional estatunidenc i alhora un fort sentiment texà, a Texas es fan els famosos rodeos, que segurament algun novaiorquès ho troba salvatge. També suposo que cada com que durant un rodeo algú pren mal i malauradament mort, els estatunidencs més “moderns” diuen que això és una salvatjada des del sudistes i que són uns retrassats i primitius.

Curiosament Texas, és a l’igual que l’Ebre un dels proveïdors energètics més grans dels EUA, i té famosos rius com el Bravo o Colorado que evoquen als westerns. Suposo que esta relació de bous i rius, que també es veu reflectida al Delta de Roine (occitània) o l’albufera. Zones on els bous, els actes on l’animal és el centre de la festa, té una gran importància, tant que ho és considerat com a part de l’identitat si més no regional.
Aquests dies hem viscut una desgràcia a Deltebre, que mai sortim per mostrar la nostra gastronomia o paissatge. Els “animalistes” s’han dedicat a un atac constant contra una tradició, un símbol de l’identitat del poble deltaic, els mateixos pobles deltaics on més del 90% de la població té l’Ajuntament dins de l’Associació de Municipis per la Independència. Uns paràmetres semblants de patriotisme estatunidenc tenen els texans. Som una terra orgullosa de ser part de la nació catalana, però volem esta completa i sense renuncies, sense uniformitzacions som ebrencs, som catalans.
Per això crec que el tema dels bous, és un tema massa complex com analitzar-lo des de la moralitat, és un tema identitari i no trobo correcte que des de la capital sigue Madrid o Barcelona, vulguen opinar sobre el que fem i deixem de fer al Delta.
Les dones pareixen, les dones decideixen diem els femenistes,
Som una nació, i tenim el dret a decidir diem els independentistes.
Per tant serem els d’aquí qui decidirem si fem o no més festes amb bous.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s