20N reflexió

Després d’una llarga temporada sense escriure res, he cregut convenient reflexionar sobre les eŀleccions espanyoles del proper 20N.

Primer de dir que he votat al 2000 i 2008, ja que el 2004 estava a l’hospital després de tenir un accident el dia anterior. Però tant al 2000, 2004 i 2008 vaig fer campanya per ERC, pensant que ERC hauria d’anar a Madrid a defensar Catalunya.

Després de més d’un any de deixar ERC, crec que els catalans independentistes no hem d’anar fer res a Madrid, la independència l’hem de proclamar des del Parlament de Catalunya, i si es va a Madrid s’ha d’anar a rebentar Espanya i no fer el joc parlamentari.

De les forces que es presenten a la demarcació són les següents i les comentaré.

  • ERC, porta com a cap de llista a Adam Tomàs, un xic molt vàlid, la llàstima és que necessitaria un 15% dels vots per poder entrar.
  • PP, porta de número 2 a Joan Bertomeu, del poble, espero que esta vegada, encara que proposaran el transvasament un altra vegada, sigue capaç d’aconseguir alguna cosa útil i que estigue en alguna comissió de foment.
  • CiU, és l’únic partit més o menys nacionalista, no conec a ningú de la llista.
  • PSC, com a partit inútil porta a una ampostina de número 2 i tanca la llista la sociata del poble Sònia Bertomeu.

Els altres partits mai han tingut representant els últims anys, per tant no els he comentat.  Cap dels 4 parits pot representar els meus ideals d’esquerres i independentistes, i la meva porra és 2-3 CiU-2-1PSC  -2 PP.

Les meves opcions de cara el 20N

  • Candidatura minoritaria, m’atrauen tant el Partit Pirata com els Anticapitalistes, els primers perquè plantegen una forta reforma del dret d’accés a la informació, model democràtic, etc. i els 2ns perquè tot i que no sóc comunista ni anticapitalista sóc una persona d’esquerres i algunes de les seves propostes m’agraden, a més estan a favor del dret d’autodeterminació com demostra el seu suport a les CUP.
  • Vot Nul. impulsat per diversos sectors de Solidaritat, és un vot simbòlic, però que costarà de ser comptabilitzat.
  • Abstenció: impulsat també des de les CUP i d’una part de la militància de SI
  • Vot “útil” català, per evitar que la suma espanyolista de PP+PSOE votar CiU o ERC. però tampoc crec que el meu vot depengue un diputat.

Malgrat que serà una victòria aplastant del PP a nivell espanyol, i que la suma a Catalunya de l’espanyolisme sigue superior. La lluita per la independència ha de continuar. Ens hem de motivar més que mai per trencar amb un estat espanyol que ens roba i que ens humilia diàriament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s