Debat televisiu (eleccions municipals VI)

enllaç

Anàlisi dels candidats i de les respostes

 • Han estat tots uns hipòcrites. tots parlant del transvasament, ja que cap, ha parlat de garantir un cabal ecològic. Demanant obres a canvi o no d’aigua.
 • Amb el tema subvencions/inversions una diferència de criteri entre CiU i ERC. El PSC defensant d’una manera bastant pobra, que les inversions són gràcies al seu partit. PP reivindicant-se també com a pare de les inversions. Mentre que el candidat d’Unió del Poble de la Cava, és l’únic que diu que el que s’ha fet és lo mínim que necessitem.

 • Una picabaralla dialèctica  una mica infantil la que tenen Lluís i Gervasi, pel tema sobre la inversió per capita. Ja que els números se poden fer com volen. La intervenció de José Emilio, sobre el pla ZP, o la crítica naftalina de CiU. També (almenys a mi) cansa el discurs que CiU no vol parlar del passat. Molt bé per UPLC, Josep Ramon reivindicant la unitat i que es reclame on calgue les inversions al municipi.
 • POUM, una de les primeres derrotes d’ERC, va ser una situació molt tensa, encara que no em crec que cap des actuals polítics voldrà beneficiar-se.  Com el cas que uns militants de CiU, van voler comprar un terreny familiar, per una misèria sabent la que venia.
 • Gervasi actuant de manera burleta durant la intervenció de Lluís, i això no són formes. Tampoc Lluís quan és un pla heretat del govern de CiU-ERC, i continua discrepant o més aviat desentenent-se del passat del seu partit.
 • Sobre el tema de la crisi, una mica de populisme per part de Gervasi parlant d’una “fàbrica”, tot i així reivindicant com a llocs de treball públics. CiU aposta per la reconversió, i l’augment del sòl industrial. El PSOE, parla de repartiment de les terres de bombita. PP seguint el populisme de rebaixa d’impostos municipals, però no els de l’IRPF que són els que s’emposta Espanya. La intervenció de UPLC, canviant el model de gestió de bombita o les intervencions de les zones protegides.
 • Picabaralla CiU-ERC per la gestió de la SAM, per l’ampliació del polígon. Una mostra més de que les eleccions estan bipolaritzades ERC-CiU. On Gervasi ha continuat amb el toc burleta i Lluís dubtant de l’eficàcia  del gestor de la SAM.
 • Sobre la estabilitat i futur. El PSC sembla que s’oferirà al millor postor per governar, mentre que tant CiU com ERC s’ofereixen a encapçalar el govern. PP dubto molt que s’oferirà a ERC, mentre que UPLC, no sap si entrarà i no s’ha mullat.

Conclusions.

 • No m’han agradat les intervencions creuades entre ERC i CiU. ERC s’ha dedicat al populisme, però no crec que CiU sigue el canvi que necessitem a Deltebre, com tampoc la continuació de Gervasi
 • Tant PP com PSOE, han fet referència al seu joc espanyol i es troben una mica fora de joc, ja que són els 3rs en discòrdia. Veig un José Emilio que està obert a pactar amb qualsevol, mentre que Joan Bertomeu òbviament no pactaria mai amb ERC.
 • Ramon Bertomeu (UPLC), ha estat el que ha fet un discurs més correcte, malgrat les seves poques intervencions. Delimitar-se només al poble de La Cava i no al municipi, fa que ja tingue que lluitar només per un 15-20% de l’electorat, i li costarà entrar.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s