Autonomisme són retallades (I)

Ahir una vegada més vam veure al Parlament, que tenim un gran nombre de diputats que els agrada viure en l’autonomisme, que els agrada l’autonomia catalana depenent del govern espanyol. També estem vivint una sèrie de retallades socials en el benestar de catalans i catalanes, però per què passa això?

  • Actualment tenim un sistema de finançament al gust del govern espanyol. El govern espanyol recapta els impostos i els distribueix al seu gust i interès electoral. Per saber quan perd Catalunya podem observar el següent mapa de les balances fiscals
mapa balances fiscals

calculat segons el mètode espanyol

  • Segons el mapa, on s’ha calculat segons el mètode espanyol, Catalunya perd un 8.5 del seu PIB. Altres mètodes situen al 12% o 14%. Aproximadament són un 22.000 milions d’Euros, que van a Madrid i no tornen. Una de les trampes per a que es quede al 8.5% és que les obres d’interès nacional espanyol computen per a tots igual, com el Museu del Prado o els funcionaris estatals que viuen a Madrid, i fan despesa a Madrid.
  • Per què tenim aquest finançament? Entre els partits polítics espanyols PP o PSOE-PSC, suposo que pel rendiment electoral que en trauen a la resta de l’estat espanyol, pel que fa a C’s o ICV, suposo que perquè senten amor per Espanya, i en el cas de CiU, algun lobby empresarial amic no els hi deu fer massa gràcia això de que Catalunya tingui estat
  • ERC després de vendre la moto amb un finançament espectacular (ja vaig queixar-me quan hi militava), ara resulta que no és tant bo.
  • Tota aquella gent que s’emociona amb la Roja,  Rajoy, Zapatero o el Borbó, ha de saber que per culpa d’esta submissió a viure en una autonomia, tenim els problemes que tenim.
  • Tota aquella gent que vol ser una comunitat autonoma, que s’aguante o vote per a que tinguem un estat propi.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s