El suïcidi hauria de ser un dret? (II)


Ja vaig parlar sobre el tema farà unes setmanes (enllaç), doncs ahir va sortir una estadística dient que el suïcidi era la causa de mort més alta a l’estat espanyol (La Vanguardia). Doncs torno a posar a debat si les persones que estan cansades de viure, de suportar la pressió que t’aplica la societat, és necessari el suïcidi com a forma d’escapament.

De fet una societat com la japonesa acceptava aquesta solució d’una forma més natural que els que estem educats amb la filosofia greco-llatina i judeo-crisitiana, la qual rebutja sistematicament aquesta forma d’acabar amb la vida pròpia.

L’hara-kiri o seppuku va ser prohibit, però s’ha continuat fent al Japó (enllaç wikipedia).

Veient que el suïcidi és una sortida majoritaria i que molts accident són suïcidis camuflats, s’hauria de fer el possible per a que la gent pogués decidir lliurement quant acaba amb la seva vida, d’una forma que no resulti tant traumàtica per a la familia com veure els seus familiars penjat o amb un tret al cap.

La societat hauria de ser menys hipòcrita i entendre que hi ha gent que no hi vol pertànyer o que li és impossible entrar-hi, i per tant acceptar i facilitar el suïcidi a qualsevol persona que ho vulgui, per a què el traspàs a la mort sigui menys dolorós i amb diginitat, i sobretot afectant el mínim als tercers.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s