preparant la sociovergència?

L’actual situació del govern provocant crisis a ICV i ERC, a més suma-li a ERC el procés de reforma interna que encara no sap (sabem) que volem ser de grans (que ja ho som). Esquerra pot tria si vol ser govern, és a dir millorar la qualitat dels catalans amb la quota de poder atorgada, o continuar a la trinxera amb l’estelada esperant moments millors.

ZP necessita un soci per continuar governant amb tranquil·litat, mentre que al PSC li resulta massa cansat portar 2 socis exigents com ICV i ERC. Per tant després del congrés d’ERC, i de la sortida (depenent del sectors guanyadors), o fins i tot expulsió com l’altre cop, després de les pròximes el·leccions davant la impossibilitat gairebé segura de fer una suma “nacional” (CiU + ERC), i la difícil opció de reeditar front d’esquerres. Inspirant-se amb altres governs similars com a Alemanya, els dos partits majoritaris apostaran per la sociovergència, portant a la marginalitat les opcions minoritzades. Això comportaria que ZP revés el suport de CiU i fins i tot potser del BNG.

temps al temps.

Anuncis

One response to “preparant la sociovergència?

  1. Adam,Potser enlloc de plantejar la situació tan complicada i plantejar la sociovergència, hauríem de treballar per obrir ponts de diàleg i que el “front nacional” fos una realitat. No obstant, t’honra que siguis tan realista des de dins del teu partit però espero, en tot cas, que l’opció que dones no es faci realitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s